Print Friendly and PDF

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρτα βελούδο σοκολάτας

Για τους φανατικούς οπαδούς του είδους!!!

SV103398

Υλικά

1 παντεσπάνι κακάο 25 εκ.κομμένο στη μέση (χρησιμοποιούμε μόνο το μισό)
2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στην μέση
500 γρ.σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
300 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 κ.σ.κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό
για το σιρόπι
50 γρ.ζάχαρη
50 γρ.νερό
50 γρ.ρούμι
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπώλ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι.Μόλις πάρει
βράση το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και
περιχύνουμε την σοκολάτα.

SV103331

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1'.

SV103332

Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να
γυαλίσει το μείγμα

.
SV103334

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Κουταλιά κουταλιά
προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα και με σύρμα
ανακατεύουμε να γίνει ένα με το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το ποτό(κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).

SV103336


SV103344


SV103345

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και
ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.Αφήνουμε να βράσε
το σιρόπι 2'.Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπόμενη βάση.
Τοποθετούμετο παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά.

SV103337


SV103340

Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω
γύρω στη φόρμα

.
SV103350

Αδειάζουμε όλη την μους στην φόρμα.
Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.

SV103353

Παγώνουμε την τούρτα περίπου μιάμιση ώρα να σφίξει.

SV103392

Την ξεφορμάρουμε και την μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.

SV103405

Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη
λίγο πριν σερβίρουμε.

SV103399

Τη συνταγή  έστειλε η φίλη Τασούλα και είναι της κ. Α.Μπαρμπαρίγου.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα,τα πουράκια τα πιέζεις στο παντεσπάνι?και κάτι ακόμα επειδή δεν το διευκρινίζεις αλλά απο τις φώτο φαντάζομαι:η σοκολάτα είναι κουβερτούρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Ναι,η σοκολάτα είναι κουβερτούρα,πολύ σωστά το είδες!

      Τα πουράκια δεν τα πιέζω στο παντεσπάνι η κρέμα είναι αρκετή για να σταθούν,όταν αυτή πήξει.

      Αν σου αρέσει η σοκολάτα είσαι στη σωστή συνταγή!!!

      Καλή συνέχεια από μένα
      Α.

      Διαγραφή
  2. Έκανα χτες την τούρτα και σήμερα την τιμήσαμε..Σε μερικούς δεν άρεσε,αλλά γούστα είναι αυτά!Σοκολατένια μους τελικά το βελούδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη τουρτα σε όσους λατρεύουν τη σοκολάτα! επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τη μους με αμύγδαλα ή καρυδια ή κόντιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη σας μερα!μπορουμε να βαλουμε δυο παντεσπανια αντι ενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...