Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κριτσίνια με ρίγανη και καρότο

Νόστιμα πικάντικα κριτσίνια!!!
Μια επαγγελματική συνταγή προσαρμοσμένη στις αναλογίες της κουζίνας μας!!!
 

SV104000

Υλικά
250 γρ.λάδι
150 γρ. κρασί 
8 γρ. άνηθο 
10 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11 γρ. αλάτι 
5 γρ. σόδα
10 γρ. αμμωνία 
125 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
5 γρ. ρίγανη
2,5 γρ. μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
550 γρ.περίπου αλεύρι μαλακό


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί(το αλεύρι δεν
το ρίχνουμε όλο από την αρχή,αλλά προσθέτουμε
σταδιακά μέχρι η ζύμη μας να πλάθεται χωρίς να
κολλάει)και ζυμώνουμε  5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να
ομογενοποιηθεί.

SV103895

SV103896

Πλάθουμε κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 18-20 λεπτά.

SV103899

SV103900 

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

SV103991

Φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.

SV103992

Η συνταγή είναι επαγγελματική και μας την έστειλε
 
ο πολύ καλός φίλος του blog κ.Χατζηξενοφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...