Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χανιώτικο μπουρέκι

Ένα φαγάκι ΠΟΙΗΜΑ!!!
Ίσως μάλιστα και στην πιο παραδοσιακή
εκδοχή του…συνταγή της γιαγιάς!!!


DSCN8500

Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες μισού εκ.
πατάτες κομμένες σε φέτες μισού εκ.
αλεύρι
μυζήθρα (πηχτόγαλο Χανίων κατά προτίμηση) ή ανθότυρο
δυόσμο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
μια μικρή ντομάτα κομμένη με το χέρι σε καρεδάκια
μπόλικο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Στη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε περισσότερα κολοκυθάκια
από πατάτες (μία στρώση παραπάνω).
 
DSCN8337

Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε απλώνουμε μια στρώση
πατάτες αφού τις περάσουμε πρώτα από το αλεύρι.Αλατίζουμε.

DSCN8338

Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκύθια.Αλευρώνουμε,στρώνουμε
και αλατοπιπερώνουμε.

DSCN8341

Απλώνουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο,τα μυρωδικά,

DSCN8342

την ντομάτα και αλάτι.

DSCN8343
Βάζουμε άλλη μία στρώση αλευρωμένα κολοκύθια με τέτοιο
τρόπο ώστε το ένα να μισοσκεπάζει το άλλο (όπως στη φωτογραφία),
αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε αυτό το στάδιο,αν θέλουμε,βάζουμε και λίγο νερό.Εγώ δε βάζω,
γιατί από τη στιγμή που το φαγητό θα ψηθεί σκεπασμένο δεν
το θεωρώ απαραίτητο. 

DSCN8476 

Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα και 1 τέταρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για όσο ακόμη χρειαστεί,για να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια
του φαγητού.

DSCN8501

Συνταγή της φίλης μου Ειρήνης από τα Χανιά.

2 σχόλια:

  1. Απίστευτη η συνταγή αυτή Αλεξάνδρα. Το έχω κάνει πολλές φορές και αρέσει σ εόλους, είναι πεντανόστιμο. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να βρούμε μια παραλλαγή με μελιτζάνες, θα ήταν τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή